środa, 27 lutego 2013

Gulasz z serc indyczych


Składniki:

80 dag serc indyczych
1 marchew 
kawałek pora
2 łyżki mąki
olej do smażenia
1 łyżeczka shoarmy czerwonej Skworcu
1 łyżeczka suszonej pietruszki
sól, pieprz do smaku
100 ml śmietany


Serca oczyścić, pokroić w ćwiartki, oprószyć mąką. Tłuszcz rozgrzać na patelni, dodać serca oraz pokrojonego w plastry pora, obsmażać przez 5 minut. Zalać przegotowaną wodą, aby były zakryte. Wsypać shoarmę, sól, pieprz. Dodać pokrojoną w drobną kostkę marchew. Dusić do miękkości, pod koniec dodając śmietanę i natkę pietruszki.
Podawać z kaszą i surówką np. z pora i kapusty pekińskiej.



8 komentarzy:

  1. mój mąż byłby zadowolony z takiego obiadu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. chyba wszyscy faceci są mięsożerni :)

    OdpowiedzUsuń
  3. No właśnie mojemu smakowało, ale dzieciom zaraz długie zęby wyrosły ;)

    OdpowiedzUsuń