piątek, 17 maja 2013

Kotlety z jajek

Składniki
7 jajek
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki suszonego szczypiorku Skworcu
pół łyżeczki soli
olej do smażenia
 6 jajek ugotować, ostudzić, obrać, posiekać lub przepuścić przez maszynkę. Dodać surowe jajko, bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie wyrobić masę, formować podłużne kotlety, smażyć na oleju po 2-3  minuty z każdej strony. Podawać z surówkami.

Przepis dodałam do akcji:

12 komentarzy:

  1. Nigdy takich nie jadłam :) Bardzo fajna propozycja.. Zapraszam do udziału w akcji wegetariański obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię takie kotlety czasami - bardzo smaczny przepis, nie da się tego zepsuć (a gotowanie to nie jest moja mocna strona ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo lubię te kotlety z jajek:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takiego kotleta to ja jeszcze nie jadłam :D Będę musiała koniecznie spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  5. robiłam kiedyś takie kotleciki :) są przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Czasem je robimy, do tego musowo jakaś surówka i super obiad na ciepłe dni.

    OdpowiedzUsuń
  7. hehe, jak ja je lubię, niby nic,a cieszy ;D

    OdpowiedzUsuń